fredag 30 november 2012

Johannaborg stadskarta

Veckans fredagsuppdatering för Äventyr är en stadskarta över Johannaborg. Johannaborg, belägen på öriket Masona, är en stad som livnär sig främst på gruvnäring. Tidigare har delar av staden övergivits efter krig med dvärgarna som bor i bergen, men det är länge sedan. Kartan kan också hämtas hem här.

För mer information om Johannaborg, se Masona och kommande fredagsuppdateringar!
torsdag 29 november 2012

Spelsession

Äventyrande på eftermiddagen. En odöd mumietjej (dotterns spelfigur) stryker omkring i skogen och kommer tillsammans med sin tama skorpion till en stad djupt inne i skogen. Staden visar sig vaktas av allehanda odöda som zombies, skelett och mumier. En trollkarl har sin hemvist där och han vill inte dela sina skatter med någon! Skatterna har han stulit från folket i byarna runtomkring.


I mörkret gömmer sig några otrevliga typer: skelett!


De försöker skrämma bort inkräktare för att skydda sin härskares guld.


Mumierna ligger på lur.


En beriden skelettledare har befäl över de odöda, han lyder i sin tur under den onde trollkarlen.


Genast när mumietjejen och hennes skorpion kommer in i staden blir de överfallna av skelett. De försöker undvika strid, men skeletten går inte att resonera med. Hon inser dock snart är fienden är henne övermäktig när trollkarlen frambesvärjer ett stort stenmonster!


Hon försöker fly, men kan inte ta sig över muren och trollkarlen har trollat upp en mur där ingången fanns!


Till sist undkommer hon de odöda och stenmonstret genom att hoppa upp på ett hustak. De korkade skeletten har ju inga hjärnor, så de tror att hon har försvunnit. Hon hoppar vidare till nästa hustak, skjuter över ett rep upp till trollkarlens torn och klättrar över.


Hon lyckas förstena trollkarlen genom att reflektera trollkarlens förtrollning på honom själv. Trollkarlen blir till en staty och inne i hans torn hittar hon formelsamlingar och en magisk amulett som gör henne till härskare över staden. Hon löser upp förtrollningen som håller de odöda vid liv och lämnar tillbaka skatterna till byborna.

Fotnot: Det är busenkelt att bygga en egen spelplan! Miniatyrerna tillverkade av Paizo och Xizards of the Coasts. (Vill man inte köpa figurer, kan man använda de miniatyrer som går att skriva ut här på bloggen, se under resurser). Husen är byggda av kartong (gamla spelplaner från Algaspel, Cornflakespaket, sågspån, och mängder med lim och färg). De förtorkade träden tillverkade av lufttorkande lera. Gräset är en vanlig modelljärnvägsmatta upplimmad på 10 mm tjock plywood. För spelbarhetens skull har punkter ritats ut för att hålla reda på rutor och avstånd.söndag 25 november 2012

Monster!

Det preliminära omslaget till Monster. Mindre förändringar kan komma att ske. Om allt går som det ska nu kommer Monster innan januari, så håll tummarna!


fredag 23 november 2012

Tre droppar drakblod

Fredagsuppdateringen den här veckan är sagan Tre droppar drakblod:"Dvärgakungen Knut är svårt sjuk och ligger för döden. Ärver kronan gör hans son, Prins Enok, som vill starta ett krig mellan dvärgar och människor. För att omkullkasta hans planer, och rädda den sjuke kungen, måste spelfigurerna ge sig ut på ett farligt uppdrag där hela rikets framtid står på spel..."

Sagan utspelar sig i spelvärlden Masona, som tidigare publicerats här på bloggen. Se under fliken Resurser.

Tre droppar drakblod hämtar du hem via den här länken.


Notera: I denna saga hänvisas i några fall till Monster som ännu inte kommit ut. Vi ber om ursäkt för att Monster är så försenad.

onsdag 21 november 2012

Lite statistik...

Äventyrs betaversion från 2011 har laddats ned 309 gånger från Stank.nu.
Äventyrs regelbok från 2012 har hittills tryckts i 221 exemplar.


måndag 19 november 2012

söndag 18 november 2012

Äventyr på Science Fictionbokhandelns topplista

Det är mycket glädjande att se att Äventyr ligger med på Science Fictionbokhandelns topplista över sålda rollspel september - oktober 2012!

http://www.sfbok.se/div/rpgtopp.asp

lördag 17 november 2012

Sagor till Äventyr

Sitter och skriver sagor till Äventyrs fredagsuppdateringar, eftersom det har kommit in förfrågningar på sådant. Andra önskemål har varit mer monster och förtrollningar. Något annat som är av intresse?

fredag 16 november 2012

Färdiga spelfigurer

Här nedan presenteras fyra olika spelfigurer, varje sysselsättning presenteras dessutom både som manlig och kvinnlig. Med dessa spelfigurer kan ni enkelt komma igång att spela. På varje litet spelkort finns en ruta där du själv kan rita en bild av hur spelfiguren ser ut. Arken går också att hämta hem här och här.

fredag 9 november 2012

Komion

Som denna veckas fredagsuppdatering får ni en karta över fablernas ö, Komion. Där kan ni uppleva en mängd olika sagor. Framöver kommer det då och då att komma lite beskrivningar över monster och varelser på ön, platser, sagoförslag m.m. Till dess får ni låta fantasin jobba!


fredag 2 november 2012

Utrustningskort

Denna veckas fredagsuppdatering innehåller en mängd utrustningskort som ni kan skriva ut, klippa och använda när ni spelar. Det finns ett antal dubletter av olika föremål - fast med olika bilder. Detta för att spelarna kanske inte vill ha identisk utrustning som de andra i gruppen.

Ni kan ta hem utrustningskorten här.