torsdag 13 september 2012

Masona - en spelvärld för Äventyr

Masone - en spelvärld för Äventyr. Texten finns tillgänglig som pdf om du följer den här länken. Där hittar du kartan i samma häfte. Hoppas ni får mycket kul med ert spelande!
5 kommentarer:

 1. Jag tycker att detta är ett av de roligaste och intressantaste projekt ja stött på på länge. Jag har köpt regelboken som är väldigt fint upplagd, bra jobbat! MEN, nu vet jag att du gör detta med din dotter och det är väldigt roligt då jag själv har en dotter på 8 som gärna vill spela. Jag har också en son på 5 som när han bläddrar lite undrande frågar var alla killar är? Ta den lilla världsboken, bara bilder på tjejer. Barn behöver bilder att identifiera sig med så då även pojkar. Man kan dra detta med kön lite för långt. Jag tänker då på tjafset kring det första omslaget, dock är det nya bättre enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för responsen, och naturligtvis har du rätt. Jag får skylla bristen på pojkar i Masona på tidsbrist. Har helt enkelt inte haft tid att rita dit bilder på killar också. Bilderna som är med där är sådana vi använt då vi spelat, så det är bekvämt för mig att använda dem. Men det kommer mer bilder - både på killar och tjejer, framöver.

   Radera
  2. I dom flesta andra historier - vilket media det är är - står killarna i centrum. De gör väl inte så mycke då att det här bara var tjejer med? Bra jobbat tycker ja.

   Radera
 2. Jag säger inte att det var dåligt men min pojk saknade att det inte fanns några killar med. Överlag så är ju killar överrepresenterade i sådana här sammanhang eller så är tjejerna våp eller har rustning men inte egentligen. Min poäng var bara att alla, både pojkar och flickor skulle få bilder att titta på och låta sin fantasi flöda genom den. En kille på 5 år har öite svårt att assosiera sig med bilder på tjejer, tyvärr men så är det. Han kommer nog att lära sig när han blir äldre...
  Nå ingen könsdebatt nu det är det så mycket av annars i samhället.

  SvaraRadera
 3. Har just köpt Äventyr. Spännande. Bra idé!

  SvaraRadera